Aeroportul a prezentat un Raport de investigație în privința cazului cu implicarea celor două avioane pe punct de a se ciocni în aer

  • 26 August 2019 08:12
Aeroportul a prezentat un Raport de investigație în privința cazului cu implicarea celor două avioane pe punct de a se ciocni în aer

Autoritatea Aeronautică Civilă susține că a fost informată despre cazul în care un avion al companiei Air Moldova cu 140 pasageri la bord ar fi fost aproape de o coliziune în aer cu un alt avion de mici dimensiuni, în luna iunie, prin intermediul sistemului de raportare voluntară. Atunci Autoritatea a cerut examinarea cazului de către MoldATSA și prezentarea de către aceasta a unui raport, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al AAC, ulterior MoldATSA a prezentat Raportul de investigație și Planul de măsuri corective.

Ulteror directorul adjunct interimar al Autorității, Vladimir Gorea, a avut o întrevedere cu autorul sesizării, Eugen Sajin, controlor de trafic aerian MoldATSA, care a prezentat Autorității, Raportul independent realizat de câțiva specialiști din ramură, controlori trafic aerian și piloți.

Autoritatea Aeronautică Civilă susține că urmează să examineze Raportul independent în corelare cu Raportul de investigație prezentat anterior de MoldATSA, iar ulterior să se expună.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău