Aeronavele românești F-16 încep misiunile de poliție aeriană

  • 13 Martie 2019 14:31
Aeronavele românești F-16 încep misiunile de poliție aeriană

Avioanele de luptă F-16 Falcon din dotarea Armatei Române vor începe, de mâine, executarea misiunilor de poliție aeriană sub comandă națională.

Aeronavele românești F-16 Fighting Falcon au parcurs procesul de operaționalizare, în primă fază pentru misiunile de poliție aeriană sub comandă națională, urmând a continua procesul pentru atingerea capabilității operaționale finale. Pentru a putea executa misiuni de poliție aeriană sub comanda NATO, escadrila trebuie să parcurgă și procesul de certificare NATO, precizează un comunicat de presă primit de la Ministerul Apărării Naționale al României. 

La momentul actual, aeronavele execută toate tipurile de misiuni specifice, în scop de antrenament pentru menținerea nivelului de pregătire. În cadrul activității de introducere în Serviciul de Luptă Permanent Poliție Aeriană, sub comandă națională, a aeronavelor F-16 Fighting Falcon, va fi prezentat mâine un exercițiu de interceptare a unei platforme aeriene care utilizează neautorizat spațiul aerian național, în baza Legii nr. 257/2001, republicată în anul 2014, privind modul de acțiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spațiul aerian al României.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău