Aeronavă de mici dimensiuni a survolat Ungaria, România, Serbia și Bulgaria

  • 09 Iunie 2022 08:28
Aeronavă de mici dimensiuni a survolat Ungaria, România, Serbia și Bulgaria

O aeronavă bimotor de mici dimensiuni tip Beechcraft, la bordul căreia se aflau două persoane, a survolat în această seară la joasă înălțime spațiul aerian al Ungariei, României, Serbiei și Bulgariei. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale a României (MApN), aeronava care a traversat România pe traiectul Oradea-Caransebeș-Drobeta-Turnu Severin nu a manifestat un comportament ostil sau periculos.

Pe de altă parte, pilotul aeronavei nu a răspuns interogărilor radio și nici semnalelor vizuale transmise de aeronavele militare interceptoare, potrivit normelor internaționale. Din datele disponibile la acest moment, aeronava a decolat din Ungaria din zona Debrețin, fără a avea un plan de zbor aprobat și fără a avea pornite mijloacele electronice de identificare de tip transponder.

Aeronava a fost interceptată în spațiul aeriană al Ungariei, de două aeronave militare ale Forțelor Aeriene Ungare care au intrat apoi în spațiul aerian al României, în baza acordului cross-border dintre România și Ungaria. Ulterior, ținta a fost preluată de două aeronave ale Forțelor Aeriene Americane dislocate la Baza Aeriană Fetești care se aflau în misiunea de patrulare în spațiul aerian al României. În jurul orei 19:00, aeronava țintă a intrat în spațiul aerian al Bulgariei.

Autoritățile bulgare investighează la acest moment la sol zona ultimei poziții cunoscute a țintei pentru identificarea aeronavei și stabilirea detaliilor, mai arată reprezentanții MApN, în comunicat.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
17
Thu
18
Fri
20
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău