Aeronava care va zbura de la Londra până la New York în doar două ore

  • 08 August 2018 14:58
Aeronava care va zbura de la Londra până la New York în doar două ore

Compania americană de aviație Boeing lucrează la proiectul unei aeronave hipersonice de pasageri care ar reduce timpul de călătorie între Londra și New York la aproximativ două ore, cu patru ore și 45 de minute mai puțin decât cu un avion obișnuit. Aceasta ar avea o viteză potențială mai mare de 3800 mph sau 6.100 km / h.

Faptul că aeronava va ajunge la o viteză Mach 5, de aproape cinci ori viteza sunetului, îi va permite să finalizeze o excursie peste Atlantic în aproximativ 120 de minute, în timp ce un zbor care trece prin Pacific ar dura aproximativ trei ore.

Cu această durată ar doborî recordul pentru o traversare transaltlantică de două ore și 52 de minute, al unui avion comercial, care aparține momentan companiei Concorde, conform Independent.

„Când vă uitați la chestiunea de a ajunge de la punctul A la punctul B oriunde în lume, întrebarea este cât de repede doriți să mergeți și cât de rapid este suficient de rapid? Supersonicul nu este suficient de rapid pentru a merge peste ocean și înapoi într-o singură zi. Pentru afaceriști sau militari, unde timpul este cu adevărat important, acesta este un punct interesant. Mach 5 este cel care poate  asta”, a declarat Kevin Bowcutt, șef în știința hipersonicelor la compania Boeing. 
 
Oficialii Boeing au afirmat că își doresc ca avionul să fie funcțional până la sfârșitul anilor 2030 și au avertizat că proiectul ar putea dura cu un deceniu mai mult, însă sunt experți care consideră că aeronava va ajunge să circule încă din 2023.

Sursa: Descoperă

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău