Aeroflot suspendă activitatea reprezentanței din Republica Moldova. În alte țări vinde activele

  • 13 Februarie 2023 09:48
Aeroflot suspendă activitatea reprezentanței din Republica Moldova. În alte țări vinde activele

Cea mai mare companie aeriană din Rusia, Aeroflot – Russian Airlines, a decis să suspende activitatea reprezentanței sale din Republica Moldova, pentru o perioadă de trei ani.

Compania aeriană nu explică motivele suspendării activității reprezentanței din Moldova, dar acesta s-ar putea datora problemelor financiare și faptului că ea nu mai face curse în țara noastră de un an de zile, acestea fiind suspendate imediat după războiul declanșat de Rusia contra Ucrainei, transmite Mold-Street.com.

Pe de altă parte compania a publicat anunțuri privind vânzarea a 12 proprietăți în Ungaria, Cipru, Suedia, Norvegia, Danemarca și Belgia.

Cel mai scump obiect este o clădire rezidențială cu mai multe apartamente cu o suprafață de 2.072 metri pătrați și un teren în Larnaca, Cipru, a cărei valoare de piață este de 1,9 milioane de euro.

Printre alte obiective scumpe se numără un apartament cu trei camere în Oslo, cu suprafața de 79,5 mp și în valoare de 905.000 euro, precum și un birou în Budapesta în valoare de 463.000 euro.

În primăvara lui 2022, din cauza sancțiunilor occidentale impuse ca urmare a agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, Aeroflot a încetat să zboare către statele europene. În acest sens, o parte din imobilele europene ale companiei au fost incluse în lista activelor spre vânzare. Firma vrea să scape de proprietăți, pentru a nu suporta costurile suplimentare de întreținere.

Nu este prima dată când Aeroflot scoate spre vânzare imobile în străinătate. În 2014, compania aeriană a vândut un birou în Panama, o clădire rezidențială în Montreal, un hotel în Tomisato, Japonia și clădirea reprezentanței sale din Kiev. În iunie 2021, transportatorul a susținut că are 82 de birouri în străinătate.

Cu toate acestea, după impunerea de sancțiuni împotriva aviației ruse în 2022, afacerile internaționale ale Aeroflot au scăzut semnificativ. Numărul zborurilor internaționale ale companiei aeriene a scăzut cu 27% anul trecut, la 41.000.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău