Adversarii regimului lui Putin despre „țara” din Moldova de peste Nistru

  • 09 Aprilie 09:00
Adversarii regimului lui Putin despre „țara” din Moldova de peste Nistru

Rămășițele Armatei a 14-a a Federației Ruse din estul Republicii Moldova (alias Transnistria) sunt ca o așchie în talpa Ucrainei, dar nu reprezintă un pericol militar. Astfel a apreciat într-un interviu cu Dmitri Gordon comandantul adjunct al Legiunii „Libertatea Rusiei” Maximilian Andronnikov cu indicativul „Cezar”, incapacitatea militară a autoproclamatei „republici” din stânga Nistrului.

Ca atare, conducătorul legionarilor care efectuează raiduri împotriva Rusiei de pe teritoriul Ucrainei a fost întrebat cum ar putea să obțină Ucraina solicitarea Maiei Sandu ca Ucraina să lichideze „această Armată a 14-cea” și să pună punct problemei care impune prezența trupelor ucrainene la frontieră cu Moldova.

„Subiectul reprezintă o chestiune politică deloc simplă”, a relevat reprezentantul insurgenților ruși, menționând că „pericolul” nu distrage forțe însemnate. „Ei sunt acolo vreo 4 batalioane, din câte știu - vai de capul lor. E o gâlceavă de mahala (pericolul din partea Transnistriei)... Ei au pierdut posibilitatea de a transporta încolo personal militar. Desigur, e neplăcut – e ca o așchie în talpă. Te doare, e neplăcut și te ține prins”, a declarat legionarul.

Mai mult, chiar dacă crede că depozitele de la Cobasna comportă un anumit pericol și acolo „este câte ceva din ceea ce ne-ar prinde bine”, „Cezar” e sigur că deocamdată riscurile politice pe care le emană Transnistria prevalează asupra celor militare, ceea ce trebuie luat în calcul întâi și-ntâi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău