Adunarea Parlamentară OCEMN, la Chișinău (FOTO)

  • 09 Iunie 2015 14:44
Adunarea Parlamentară OCEMN, la Chișinău (FOTO)

Cea de-a 45-a sesiune a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN) și-a început marți, 9 iunie, lucrările la Chișinău.

Săptămâna viitoare Republica Moldova va transmite României președinția acestei organizații, pe care o deține de la începutul anului. 
 
Cooperarea Economică la Marea Neagră este o platformă bună de discuții dintre țări cu statute diferite – unele membre ale Uniunii Europene, altele membre ale CSI, Uniunii Vamale, NATO, sau țări neutre, a declarat la începutul lucrărilor sesiunii președintele parlamentului Andrian Candu. Printre prioritățile organizației, Andrian Candu a menționat recunoaștereagradelor universitare, lupta cu traficul de ființe umane, dezvoltarea comerțului, transportului și domeniului energetic.
 
Republica Moldova și-a propus pe durata președinției sale în această organizație patru priorități: dezvoltarea cooperării economice între statele membre, dezvoltarea cooperării în domeniul sănătății, culturii și turismului, a menționat ministrul afacerilor externe și integrării europene Natalia Gherman.
 
Solicitat de Radio Chișinău, unul din membrii delegației României la reuniunea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră senatorul Marian Vasiliev a menționat că prioritățile președinției române vor fi stabilirea unor relații de colaborare între toate cele 12 state membre, în condițiile existenței mai multor conflicte în regiune, precum și dezvoltarea raporturilor economice între statele membre în pofida faptului că acestea fac parte din organizații diferite.
 
Procesul de cooperare la Marea Neagră a fost lansat la inițiativa Turciei, în anul 1992, având ca obiectiv accelerarea dezvoltării economice și sociale a statelor membre. Din organizație fac parte 12 țări.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău