Adunarea Națională „Moldova Europeană” se va desfășura astăzi la Chișinău și în alte 33 de orașe din Europa

  • 21 Mai 2023 08:40
Adunarea Națională „Moldova Europeană” se va desfășura astăzi la Chișinău și în alte 33 de orașe din Europa

Adunarea Națională „Moldova Europeană” se va desfășura astăzi în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din Chișinău și în alte 33 de orașe din Europa. La eveniment va participa președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, transmite MOLDPRES.

Acțiunea este organizată de Guvernul Republicii Moldova. Aceasta va reuni cetățenii care își doresc să susțină calea europeană a țării. Evenimentul va începe la ora 11.00, cu intonarea Imnului Republicii Moldova, interpretat de cântăreața de operă Valentina Naforniță și intonarea Imnului Uniunii Europene, de către Moldova Youth Orchestra și Corul „Moldova”.

Acțiunea va continua cu apelul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și mesajul președintelui Parlamentului European, Roberta Metsola. Evenimentul va continua cu interpretarea „Odei Europei” de compozitorul Eugen Doga, care va fi urmată de mai multe mesaje către cetățeni. Ulterior, va fi adoptată rezoluția „Moldova Europeană”.

La finalul acțiunii va fi organizat un program artistic susținut de Vali Boghean Band, Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii”.

Astăzi, circulația rutieră pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și str. A. Pușkin, va fi suspendată. Astfel, transportul public, care traversează PMAN, va fi redirecționat pe străzile adiacente.

La începutul lunii aprilie, șeful statului, Maia Sandu, a lansat inițiativa de a convoca pe 21 mai curent, în centrul capitalei, Adunarea Națională „Moldova Europeană”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău