Adunarea Generală a ONU: Premierul haitian cere mai mult respect pentru drepturile migranților

  • 26 Septembrie 2021 12:45
Adunarea Generală a ONU: Premierul haitian cere mai mult respect pentru drepturile migranților

Premierul haitian Ariel Henry a subliniat sâmbătă, într-un mesaj video adresat Adunării Generale a ONU de la New York, că drepturile migranților trebuie respectate, după ce Statele Unite au deportat mii de haitieni cu avionul la începutul săptămânii, relatează DPA, potrivit Agerpres.

''Tații și mamele vor fugi întotdeauna de sărăcie și de conflicte. Ei se vor strădui întotdeauna să ofere standarde de viață mai bune copiilor lor'', a spus Henry.

Migrația va continua atâta timp cât oamenii nu văd posibilitatea unei vieți mai bune în țările lor, a mai spus Henry, îndemnând liderii mondiali să abordeze motivele pentru care oamenii au vrut să fugă din din propriile țări.

Statele Unite au efectuat deportările după ce s-a descoperit că aproape 15.000 de haitieni locuiau sub un pod din orașul Del Rio, la granița cu Texas. Imaginile cu polițiștii de frontieră americani călare care îi încolonează agresiv pe migranții haitieni au stârnit indignare; președintele american Joe Biden a criticat operațiunea, spunând că "transmite un mesaj greșit în întreaga lume".

Haiti se află într-o criză profundă după ce a fost lovit de o serie de dezastre naturale grave, cel mai recent un cutremur major la mijlocul lunii august, care a provocat moartea a peste 2.200 de persoane.

La începutul lunii iulie, președintele Jovenel Moise a fost asasinat în reședința sa de un grup de asasini. Circumstanțele în care a avut loc atacul rămân un mister. Henry a declarat sâmbătă că va face totul pentru a-i găsi pe făptași. Cu toate acestea, Procuratura a indicat că îl va ancheta pe premierul însuși în legătură cu acest asasinat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău