Adunarea Generală a Judecătorilor, amânată

  • 13 Octombrie 2020 17:12
Adunarea Generală a Judecătorilor, amânată

Adunarea Generală a Judecătorilor, stabilită pentru data de 23 octombrie, a fost amânată. O hotărâre în acest sens a fost aprobată marți, 13 octombrie, de către Consiliul Superior al Magistraturii, transmite IPN.

Chestiunea a ajuns pe ordinea de zi a CSM după ce recepționarea avizului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. În aviz se menționează că, în contextul situației epidemiologice nefavorabile a infecției COVID-19, organizarea Adunării, cu participarea a 449 de judecători, reprezentanți ai autorităților publice locale, misiunilor diplomatice etc., este inoportună.

Adunarea a fost amânată „pentru o dată ulterioară”.

Data de 23 octombrie, la care urma să se întrunească Adunarea Judecătorilor, a fost stabilită la mijlocul lunii august. Atunci CSM menționa că data este stabilită de principiu, însă ar putea fi modificată în funcție de evoluția situației epidemiologice și a recomandărilor specialiștilor.

Anul trecut, după ce CSM a respins demersul unor magistrați de a convoca Adunarea Generală, un grup de judecători a convocat ședința extraordinară pe 27 septembrie. Atunci, participanții au decis revocarea din funcție a celor șase judecători delegați în Consiliul Superior al Magistraturii. Pe 30 septembrie, CSM a adresat o contestație, cerând anularea. O nouă ședință a Adunării Generale, la care urma să fie aleasă o nouă componență a membrilor CSM din rândurile judecătorilor, a fost programată pentru data de 25 octombrie. Însă a fost lipsă de cvorum. La mijlocul lunii ianuarie anul curent, CSM a stabilit convocarea Adunării Generale a Judecătorilor pentru data de 13 martie. Și aceasta a fost amânată din cauza pandemiei COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău