Adrian Dupu: România a fost primul stat care a recunoscut independența RM, iar astăzi o sprijină cu fermitate în drumul spre UE

  • 27 August 2022 13:30
Adrian Dupu: România a fost primul stat care a recunoscut independența RM, iar astăzi o sprijină cu fermitate în drumul spre UE

Șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernul de la București, secretarul de stat Adrian Dupu, a postat pe rețelele de socializare un mesaj dedicat Zilei Independenței Rep. Moldova, marcată astăzi, 27 august.

În mesaj, Adrian Dupu spune că România a fost primul stat care a recunoscut independența Rep. Moldova, iar astăzi o sprijină cu fermitate, din toate punctele de vedere, în drumul său către Uniunea Europeană.
Oficialul român a mai remarcat că astăzi „la 31 de ani de la acel moment, Rep. Moldova este deplin angajată pe calea guvernată de valorile și principiile autentic democratice, singurele care pot garanta securitate și prosperitate întregului spațiu european”.

Totodată, Adrian Dupu le urează cetățenilor Rep. Moldova un viitor predictibil și ireversibil în spațiul istoric, cultural și spiritual al marii familii europene.
„În numele echipei Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, instituție direct implicată în finanțarea proiectelor dedicate tuturor cetățenilor din stânga Prutului, vă doresc vouă, dragi prieteni moldoveni, multă sănătate, liniște și un viitor predictibil și ireversibil în spațiul istoric, cultural și spiritual al marii familii europene. La mulți ani, Republica Moldova!”, se mai arată în mesajul oficialului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău