Adrian Candu și Dmitri Rogozin au stabilit o nouă întrevedere la Moscova

  • 22 August 2014 09:24
Adrian Candu și Dmitri Rogozin au stabilit o nouă întrevedere la Moscova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a sosit joi, 21 august, într-o vizită la Chișinău.

Oficialul rus a avut o întrevedere cu ministrul economiei Adrian Candu în cadrul comisiei inter-guvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică. Oficialii urmau să discut  despre comerțul bilateral, în contextul restricțiilor impuse de Moscova la o serie de produse moldovenești și deciziei de a introduce taxe vamale la altele și furnizarea gazelor naturale, în condițiile în care actualul contract cu Gazprom expiră la 31 decembrie. După ședința comisiei, Adrian Candu a declarat că cel mai esențial lucru în relațiile bilaterale este dialogul, și a afirmat că a fost stabilită o întrevedere la Moscova pe 26 septembrie.

Anterior, Dmitri Rogozin și-a anunțat participarea, duminică, la Tiraspol, la evenimentele dedicate împlinirii  a 70 de ani de la Operațiunea Iași-Chișinău în urma căreia, în 1944, trupele sovietice au ocupat Chișinăul.

Organizația de Tineret al partidului Liberal a  protestat la Aeroportul Internațional Chișinău față de  vizita  lui Dmitri Rogozin în Republica Moldova și  l-au întâmpinat  pe vicepremierul rus nu cu pâine și sare ci cu struguri, cu aluzie la embargoul impus Republicii Moldova de Federația Rusă. Tinerii liberali  au condamnat  faptul că autoritățile de la Chișinău i-au permis lui Rogozin să intre în R. Moldova, deși acesta a făcut mai multe declarații împotriva statului, a încurajat separatismul, s-a implicat în chestiunile interne ale țării și a insultat cetățenii prin declarații arogante.

Totodată copreședintele PLR, Ana Guțu, i-a cerut Guvernului să ia măsuri concrete în condițiile în care  Rusia, în mod unilateral,  a luat decizii ce au prejudicial economia moldovenească de sute milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:9,26 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău