Adresă oficială pe numele procurorului general în legătură cu ultimele imagini video în care apar Igor Dodon și Vlad Plahotniuc

  • 06 Iunie 2020 12:16
Adresă oficială pe numele procurorului general în legătură cu ultimele imagini video în care apar Igor Dodon și Vlad Plahotniuc

Deputații Iurie Reniță și Lilian Carp vor face o adresă oficială pe numele procurorului general Alexandr Stoianoglo ca să verifice autenticitatea ultimelor înregistrări video publicate și coroborarea lor cu celelalte secvențe video făcute public anerior, în care figurează președintele Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov.

De asemenea, Iurie Reniță anunță că îi vor solicita să verificate dacă în aceste înregistrări există sufiente probe legale pentru „tragerea la răspundere penală pentru trădare de patrie a celor trei protagoniști, dar în primul rând a lui Igor Dodon în calitatea lui de președinte al Republicii Moldova”.

„Nu vrem să le comentăm din punct de vedere juridic și nu vom substitui organele de investigații. Lucrul acesta urmează să-l facă Procuratura Generală. Noi ne facem datoria de deputați în fața alegătorilor care ne-au încredințat mandatele”, a mai spus deputatul. 

Iurie Reniță și Lilian Carp au prezentat, ieri, într-un briefing la Parlament, noi înregistrări video de la întrevederea de anul trecut dintre președintele Igor Dodon și fostul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc și apropiatul acestuia Serghei Iaralov în care, printre altele, Igor Dodon spune că îi scrie note președintelui rus Vladimir Putin. 

„Reieșind din faptul că înregistrările video, prezentate astăzi, par a fi o continuitate a secvențelor precedente, fiind invocate acțiuni pretins ilegale ale Președintelui Republicii Moldova, Procurorul General a dispus examinarea lor în cadrul aceluiași proces penal, inițiat anterior, în baza denunțurilor depuse de liderul PPDA, Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță. Procuratura va informa despre măsurile întreprinse și soluțiile adoptate în consecință”, a comunicat Procuratura Generală referitor la aceste secvențe video.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău