Adoptat în Parlament | ANRE-ul are un director nou, iar ANSC-ul o nouă consilieră

  • 13 Iulie 2023 15:50
Adoptat în Parlament | ANRE-ul are un director nou, iar ANSC-ul o nouă consilieră

Alexandru Ursu a fost numit de Parlament în funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Tot astăzi, 13 iulie, deputații au susținut candidatura Dorinei Galamaga pentru funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), transmite Radio Chișinău.

Candidatura lui Alexandru Ursu a fost înaintată plenului legislativului urmare a concursului public desfășurat de Comisia economie, buget și finanțe, în care Alexandru Ursu a devenit câștigător. Pentru numirea sa în funcția de director al Consiliului de administrație al ANRE au votat 53 de deputați.

Candidata Dorina Galamaga a fost selectată urmare a concursului deschis organizat de Comisia economie, buget și finanțe. Ea are o experiență de 16 ani de activitate în domeniul juridic, inclusiv cinci ani în domeniul achizițiilor publice. Până a fi numită în noua funcție, a activat ca  inspector principal în Direcția evaluarea instituțională a Centrului Național Anticorupție. Hotărârea a fost adoptată cu 54 de voturi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău