Adolescenții în situație de risc vor fi ajutați prin intermediul unei aplicații mobile
-
20 Decembrie 2016 19:13
Asociația Obștească „Altruism” a lansat o aplicație mobilă prin care își propune să acorde consiliere psihologică adolescenților și tinerilor aflați în situație de risc, dar și pentru adulții din anturajul acestora.
Într-o conferință de presă la IPN, președinta asociației, Liuba Ceban, a menționat că prin intermediul acestei aplicații mobile solicitanții vor putea lua legătura cu un specialist în prevenirea suicidului.
„Această aplicație oferă mai multe oportunități persoanelor care au nevoie de susținere emoțională. În acest fel, noi sperăm că o să fim mai aproape de adolescenții și tinerii care trec prin situații complicate ale vieții, care se simt singuri. Ei vor avea alături un susținător virtual”, a spus Liuba Ceban.
Serghei Perșin, cel care a elaborat aplicația HelpApp, a menționat că tehnologiile informaționale au un potențial foarte mare și e binevenit să fie folosite în eforturile de prevenire a suicidului.
Tot astăzi, asociația a lansat și pagina web mirt.md. „Pe această pagină, profesioniștii din 11 domenii pot să găsească resurse care i-ar ajuta să afle mai multe despre prevenirea suicidului, cum ar trebui să abordăm oamenii care vin în contact cu noi și pot să aibă probleme emoționale”, a mai spus Liuba Ceban. Pagina este dedicată specialiștilor din învățământ, mass-media, medicină, religie, psihologie etc.
Designerul web care a creat pagina mirt.md, Diana Draganova, a afirmat că pentru prima dată s-a implicat într-un proiect social și consideră acest lucru extrem de important. „Cred că a ieșit un produs important, interesant, care va fi de folos pentru a ajuta tinerii să povestească despre problemele lor”, a spus Diana Draganova.
Potrivit datelor Asociației „Altruism”, anul trecut 556 de oameni și-au pus capăt zilelor în Republica Moldova, cei mai mulți sunt bărbați (445).