Admiterea la universități, în premieră online

  • 15 Iulie 18:40
Admiterea la universități, în premieră online

Admiterea la universități, ciclul licență, se va face în anul curent, în premieră, online, prin intermediul platformei eadmitere.gov.md și va începe pe 22 iulie, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, transmite Radio Chișinău.

Candidații pot alege cel mult 3 universități unde să-și depună dosarul, iar la fiecare dintre ele pot alege cel mult 3 specialități. În acest an, 12 universități și 4 academii organizează admiterea la peste 200 de specialități și programe de studii.

De asemenea, va funcționa și un call centru. Persoanele care au nevoie de ghidaj sau care vor avea întrebări vor putea telefona la numărul: 0-8000 5005, din 21 iulie și pe toată perioada de admitere.

Pentru sesiunea de bază, admiterea se va desfășura în perioada 22-31 iulie. Pe 2 august urmează a fi anunțate rezultatele intermediare.

În perioada 3-6 august, dosarele vor fi depuse în original la universitatea pe care a ales-o în final absolventul. Pe 9 august urmează a fi afișate rezultatele finale.

Admiterea la master va avea loc în mod obișnuit, cu depunerea dosarului fizic la instituțiile de învățământ superior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
38,85
Cer senin
Umiditate:18 %
Vint:2,57 m/s
Thu
28
Fri
27
Sat
27
Sun
29
Mon
29
Arhivă Radio Chișinău