Admiterea în învățământul liceal va demara pe 12 iulie

  • 22 Iunie 2021 16:02
Admiterea în învățământul liceal va demara pe 12 iulie
foto: MECC

Prima etapă a concursului de admitere în învățământul liceal pentru anul de studii 2021-2022 se va desfășura în perioada 12-30 iulie, iar etapa a doua – între 9 și 17 august, informează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Concursul de admitere în instituțiile de învățământ liceal cu profil teoretic se face în baza dosarelor, dar poate include probe suplimentare, de logică și erudiție. La liceele cu profil arte și sport concursul va include, în mod obligatoriu, probe de aptitudini. 

Absolvenții clasei a IX-a, deținători ai Diplomelor de gradele I,II și III la Științe și la disciplinele de profil, la olimpiadele naționale și internaționale, vor fi înmatriculați în afara concursului. 

Pentru copiii orfani, cei proveniți din familii cu părinți invalizi de gradele I și II, copii cu cerințe educaționale special (CES), copii gemeni, unul dintre ei cu performanțe la învățătură, se vor acorda 10 la sută din numărul total de locuri, fără concurs, la fiecare profil. 

Pentru înscrierea la proba de admitere, candidații trebuie să prezinte: cererea de înscriere, cu indicarea profilului ales; copia certificatului de absolvire a gimnaziului (autentificată de către directorul instituției absolvite); copia buletinului de identitate sau a certificatului de naștere pentru cei care nu au atins vârsta de 16 ani; adeverință medicală; patru fotografii cu dimensiunile de 3x4 cm și, după caz, copia diplomelor obținute la olimpiadele raionale/municipale, naționale și internaționale.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău