Administratorul USAID Samantha Power la Chișinău: „Statele Unite vor fi alături de cetățenii Republicii Moldova, vom vedea ce forme de sprijin putem oferim, care să fie potrivite cu lista de priorități a guvernării”

  • 17 Noiembrie 2021 13:42
Administratorul USAID Samantha Power la Chișinău: „Statele Unite vor fi alături de cetățenii Republicii Moldova, vom vedea ce forme de sprijin putem oferim, care să fie potrivite cu lista de priorități a guvernării”

Statele Unite vor fi alături de cetățenii Rep. Moldova și le vor oferi asistență, a declarat administratorul USAID, Samantha Power, aflată într-o vizită la Chișinău. Agenția americană va lansa astăzi și un program digital în Rep. Moldova, care va dura cinci ani, după cum a precizat premierul Natalia Gavriliță la o conferință de presă comună cu reprezentanta USAID, transmite Radio Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu prim-ministrul Natalia Gavriliță, administratorul USAID a remarcat exemplul de democrație oferit de cetățenii Rep. Moldova în ultimul an. Samantha Power s-a referit și la agenda de reforme a autorităților de la Chișinău.

În cadrul întrevederilor mele, am discutat despre agenda de reforme a Guvernului, incluzând eforturile pentru a eradica corupția din sectorul public și privat și consolidarea conexiunilor dintre instituțiilor de stat și cetățenii pe care îi servesc. Am discutat reformarea sistemului de justiție, care este, în mod clar, o prioritate pentru noua guvernare (…). Mesajul meu este că Statele Unite vor fi alături de cetățenii Republicii Moldova, vom vedea ce forme de sprijin putem oferim, care să fie potrivite cu lista de priorități a guvernării Republicii Moldova”.

Vizita Samanthei Power la Chișinău este prilejuită și de lansarea cu susținerea USAID a unui program digital în Republica Moldova, care va dura cinci ani, după cum a precizat prim-ministrul Natalia Graviliță.

Salutăm lansarea Strategiei USAID de cooperare pentru dezvoltarea țării pentru anii 2020-2025, care își prezintă viziunea pentru un nou parteneriat cu guvernul Republicii Moldova și care are drept scop consolidarea democrației participative și creșterea economică durabilă.  Salutăm și lansarea unui nou program USAID –„Activitatea tehnologiilor viitorului”, care vizează creșterea competitivității sectoarelor tehnologiilor digitale și comunicațiilor din țara noastră”

Administratorul USAID Samantha Power se află într-o vizită de două zile la Chișinău pentru a promova parteneriatul dintre Statele Unite ale Americii și R. Moldova și pentru a participa la evenimente ce demonstrează angajamentul USAID de a sprijini agenda de reforme a țării.

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională a investit un miliard de dolari în Republica Moldova, în ultimii 29 de ani. Banii au fost folosiți atât în proiecte de infrastructură, cât și în dezvoltarea reformelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău