Administratorul Aeroportului Internațional Chișinău: Spațiul aerian al Republicii Moldova este sigur

  • 19 Iulie 2023 12:42
Administratorul Aeroportului Internațional Chișinău: Spațiul aerian al Republicii Moldova este sigur

Spațiul aerian al Republicii Moldova este sigur. Asigurările sunt date de administratorul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), Constantin Vozian. Spațiul aerian al țării este parțial deschis, iar coridorul spre România pe unde survolează aeronavele este sigur. În același context, Constantin Vozian spune că există premise pentru ca mai multe companii low-cost să opereze zboruri din Chișinău, IPN.

Șeful Aeroportului Internațional Chișinău spune că, în pofida faptului că Rusia atacă cu rachete și drone regiunea Odesa, spațiul aerian al Republicii Moldova este sigur.

„Spațiul aerian este sigur și a fost sigur de la începutul războiului sângeros din Ucraina. Pentru că spațiul aerian din Republica Moldova este deschis parțial, iar o aeronavă ca să părăsească spațiul aerian al Republicii Moldova are nevoie de șapte minute, cu decolare spre și aterizare dinspre România. Nu se efectuează zboruri pe destinații Est, Nord. Se efectuează zboruri doar prin intermediul acestui coridor aerian care este unul securizat de la bun început”, a spus administratorul Aeroportului Internațional Chișinău, Constantin Vozian, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Constantin Vozian  a precizat că au loc discuții cu reprezentanții companiei Wizz Air care și-au manifestat disponibilitatea de a reveni pe piața din Republica Moldova. De asemenea, autoritățile încearcă să convingă și alte companii low-cost să opereze zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Există premise ca Wizz Air să revină și să vină alte companii low-cost. Compania Wizz Air este interesată de a reveni pe piața noastră. Compania Wizz Air a anunțat că își suspendă zborurile, dar și le revocă de pe Aeroportul Chișinău. Wizz Air, dar și alte companii se confruntă cu probleme operaționale. Chiar și în România, Wizz Air și-a redus numărul de zboruri. Toate companiile aeriene duc o lipsă acută de echipaje”, a mai spus Constantin Vozian.

În luna martie 2023, compania ungară Wizz Air și-a suspendat toate zborurile de pe Aeroportul Internațional Chișinău invocând motive de securitate a spațiului aerian. Urmare a acestei decizii, numărul pasagerilor cetățeni ai Republicii Moldova care aleg să zboare din Iași a crescut cu 30%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău