Administrația Spitalului Ministerului Sănătății și cea a Spitalului din raionul Strășeni au fost sancționate administrativ din cauza neregulilor în gestionarea deșeurilor medicale

  • 30 Septembrie 2020 18:30
Administrația Spitalului Ministerului Sănătății și cea a Spitalului din raionul Strășeni au fost sancționate administrativ din cauza neregulilor în gestionarea deșeurilor medicale

Administrația Spitalului Ministerului Sănătății și cea a Spitalului din raionul Strășeni au fost sancționate administrativ din cauza neregulilor în gestionarea deșeurilor medicale. Despre acest lucru a informat astăzi în cadrul unui briefing șeful interimar al Agenției Naționale de Sănătate Publică, Vasile Guștiuc.

Potrivit acestuia, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA, au fost constatate nereguli în ceea ce privește prevenirea și controlul infecției COVID-19 la zece instituții de învățământ, cinci instituții medicale, două obiective de comerț și două unități de producere.

Nu trebuie să fim nepăsători față de acele măsuri care vărdit ar diminua riscul de infecție, a adăugat Vasile Guștiuc.

Pe parcursul săptămânii trecute, angajații Ministerului Afacerilor Interne au documentat în total 555 de contravenții pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19. Cele mai multe încălcări au fost înregistrate în unitățile comerciale și piețe.

Potrivit secretarului de stat  al MAI, Sergiu Golovaci, angajații poliției au înregistrat în 61 de cazuri încălcari la organizarea unor evenimente festive. În 38 de cazuri au fost pornite proceduri contravenționale.

Potrivit datelor MAI, în prezent 168 de angajați ai ministerului de interne sunt infectați cu noul coronavirus, 103 polițiști fiind confirmați pozitiv pe parcursul săptămânii trecute.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău