Administrația Parlamentului R. Moldova va participa la două foruri internaționale

  • 28 Octombrie 2022 10:13
Administrația Parlamentului R. Moldova va participa la două foruri internaționale

Administrația Parlamentului Republicii Moldova a fost invitată să participe la două foruri internaționale, organizate de instituția parlamentară din Israel. Invitațiile au fost transmise Secretarului general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Statului Israel în Republica Moldova, Joel Lion.

În cadrul celor două evenimente, administrațiile parlamentare din mai multe țări vor efectua un schimb de experiență, cunoștințe și bune practici. Unul dintre evenimente este Forumul Internațional al Centrelor de vizite parlamentare, care va fi organizat de Knessetul din Israel în perioada 21-23 noiembrie 2022. Discuțiile din cadrul reuniunii se vor axa asupra modalității prin care instituțiile parlamentare pot fi transformate în spații educaționale și de învățare a democrației.

Alt eveniment organizat de Knesset este Forumul global administrativ al accesibilității parlamentare, în cadrul căruia participanții din diferite țări vor face un schimb de opinii și vor facilita cooperarea pentru a îmbunătăți accesibilitatea clădirilor parlamentare.

În cadrul întrevederii oficialii au discutat și aspecte referitoare la consolidarea relațiilor între administrațiile parlamentare din cele două țări, transferul de expertiză, precum și posibilități de inițiere a unor proiecte comune între instituțiile parlamentare relatează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău