Administrația Biden intenționează să anunțe joi o serie de sancțiuni la adresa Rusiei (surse)

  • 15 Aprilie 2021 08:39
Administrația Biden intenționează să anunțe joi o serie de sancțiuni la adresa Rusiei (surse)

Administrația Biden intenționează să anunțe joi o serie de sancțiuni la adresa Rusiei, decizie care va viza mai multe persoane și entități, potrivit informațiilor furnizate de surse familiarizate cu subiectul, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Un pachet de sancțiuni vizând mai mulți oficiali ruși va fi cuplat cu ordine de expulzare din Statele Unite a unora dintre aceștia, potrivit unei surse.

Sancțiunile ar face parte dintr-un set de reacții ale executivului american la o încălcare a securității cibernetice, identificată în decembrie anul trecut, și despre care guvernul SUA a spus că a fost probabil orchestrată de Rusia. Atacul cibernetic a afectat software-ul realizat de SolarWinds, ceea ce a permis hackerilor să acceseze mii de companii și instituții guvernamentale care foloseau produsele acestei companii.

Se așteaptă ca aproximativ 30 de entități să se confrunte cu sancțiuni pentru încălcarea securității cibernetice a companiei SolarWinds sau pentru amestec în alegerile din SUA, iar aproximativ zece oficiali ruși să fie expulzați.

"Ostilitatea și imprevizibilitatea acțiunilor americane ne obligă, în general, să fim pregătiți pentru cele mai grave scenarii", a declarat săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Casa Albă, Departamentul de Stat și cel al Trezorerie nu au răspuns deocamdată unei solicitări de a comenta aceste informații, precizează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău