Administrația Biden a lansat planul pentru limitarea impactului financiar generat de schimbările climatice

  • 15 Octombrie 2021 19:31
Administrația Biden a lansat planul pentru limitarea impactului financiar generat de schimbările climatice

Casa Albă a dezvăluit vineri un plan pe termen lung care urmărește să limiteze consecințele financiare ale schimbărilor climatice pentru guvern și populația americană, de la aspecte legate de asigurări până la pensii, scrie AFP.

Documentul prezentat nu conține nicio măsură obligatorie, dorindu-se să fie mai curând actul fondator al integrării schimbărilor climatice în strategia financiară a guvernului SUA.

Președintele american Joe Biden a făcut din lupta împotriva schimbărilor climatice una dintre prioritățile mandatului său și a propus măsuri puternice în această direcție, în planul masiv în valoare de 3.500 miliarde de dolari negociat în prezent în Congresul SUA, transmite Agerpres. 

Conform documentului prezentat vineri, administrația Biden propune în special obligarea agențiilor guvernamentale ca la licitații să ia în considerare amprenta de carbon a furnizorilor de servicii și să „acorde preferință” celor mai „virtuoși”.

Dacă va fi validat de consiliul regulamentului federal de achiziție (FAR) din SUA, planul ar putea reprezenta o schimbare majoră, deoarece statul american încheie anual tranzacții de peste 650 de miliarde de dolari cu subcontractori, conform documentului.

Casa Albă dorește, de asemenea, să modifice regulile de gestionare a pensiilor și a planurilor de economii ale companiilor, numite 401(k) în Statele Unite, astfel încât administratorii acestor fonduri să fie autorizați prin lege să integreze criterii de mediu, sociale și de guvernanță corporativă (ESG), ceea ce nu este încă cazul.

În același timp, guvernul SUA dorește să modifice gestionarea programelor de sprijin pentru victimele schimbărilor climatice. Este vorba în special de fondul de asigurări pentru americanii care locuiesc în zone de inundații (NFIP), asigurarea tradițională pentru locuințe nacoperind daunele cauzate de apă. Unele dintre standardele din acest program nu au fost actualizate din 1976.

Ideea avută în vedere ar fi, printre altele, să se asigure ca aceste comunități și locuitorii lor dispun de informațiile relevante pentru a „alinia" planurile de dezvoltare și construcție cu riscurile și a minimiza expunerea la inundații.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău