”Adevărul” nord-coreean despre situația din cea mai izolată țară a lumii. Ce spun oamenii lui Kim Jong Un despre pandemie

  • 02 Aprilie 2020 12:20
”Adevărul” nord-coreean despre situația din cea mai izolată țară a lumii. Ce spun oamenii lui Kim Jong Un despre pandemie

Coreea de Nord nu a fost atinsă de pandemia de coronavirus, deși se află în proximitatea Chinei, epicentrul răspândirii COVID-19. Cel puțin asta susțin oficialii de la Pyongyang, citează mediafax.

 
Cea mai izolată și militarizată țară a lumii a tăiat conexiunile terestre, aeriene și maritime inclusiv cu China, unul dintre partenerii săi tradiționali, încă din ianuarie.
 
Pak Myong Su, director al Agenției Nord-Coreene Anti-Epidemice, a spus: "Nici măcar o persoană nu a contactat virusul în țara noastră. Am luat măsuri de prevenire bazate pe știință, am carantinat toți oamenii care au intrat în țară și am dezinfectat toate locurile".
 
Experții din alte state sunt însă de părere că oficialitățile nord-coreene ar ascunde oricum o posibilă răspândire a virusului și susțin că această țară este în mod particular amenințată, pentru că populația este vulnerabilă. 41% dintre nord-coreeni trăiesc fără să aibă acces la necesarul caloric zilnic și la suficientă hrană.
 
În februarie, Rusia a trimis 1.500 de teste pentru depistarea coronavirusului în Coreea de Nord, în timp ce Organizația Națiunilor Unite a ușurat câteva sancțiuni ce țin de domeniul medical, permițând organizației Doctori fără Frontiere și UNICEF să ajute această țară.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău