ADEVĂRUL despre vizita delegației conduse de viceprimarul Bucureștiului la Chișinău. PRECIZĂRILE Primăriei capitalei României

  • 20 Ianuarie 09:33
ADEVĂRUL despre vizita delegației conduse de viceprimarul Bucureștiului la Chișinău. PRECIZĂRILE Primăriei capitalei României

Primăria Municipiului Bucureşti vine cu precizări în legătură cu informaţiile difuzate în ultimele zile în spaţiul public, referitoare la vizita oficială a viceprimarului general, Aurelian Bădulescu, la Chişinău, pe care le califică drept eronate.

Astfel, Primăria Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

„Delegaţia oficială a Primăriei Municipiului Bucureşti, formată din consilieri generali şi condusă de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, a efectuat, în perioada 13 ianuarie - 15 ianuarie 2020, o vizită la Chişinău, cu prilejul manifestărilor culturale organizate în capitala Republicii Moldova, pentru a marca 170 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu.

Respingem ferm speculaţiile apărute în mass-media conform cărora delegaţia oficială a Primăriei Capitalei, condusă de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, ar fi semnat un protocol de colaborare cu Primăria oraşului Chişinău!

Viceprimarul General NU a semnat un astfel de protocol şi nici nu a avut mandat de la Primarul General, Gabriela Firea, să semneze un protocol de colaborare sau să reînnoiască protocolul semnat în anul 1999, când primar general al Bucureştiului era Viorel Lis.

Totodată, Primarul General, Gabriela Firea, a explicat că exclude orice implicare politică a acestei delegaţii, care a fost organizată exclusiv în scop cultural şi anunţă că viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, nu semnat nici un document de colaborare între capitala României şi Chişinău, neavând un mandat în acest sens.

Această delegaţie a avut strict atribuţii în domeniul cultural, vizita oficială fiind prilejuită de ziua marelui poet naţional Mihai Eminescu, programul vizitei fiind întocmit de altfel în acest sens: membrii delegaţiei au depus flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu din Chişinău şi s-au întâlnit cu compozitorul Eugen Doga, ulterior participând şi la un spectacol dedicat aniversării marelui poet.

De asemenea, Primarul General, Gabriela Firea, îşi reafirmă susţinerea pentru valorile Uniunii Europene şi ale Alianţei Nord-Atlantice (NATO): "valori în care credem şi pe care le promovăm! Consider că afirmaţiile din spaţiul public pe această temă sunt pure speculaţii, care pot aduce atingere acestor valori!".

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
5,01 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Sat
4 °C
Sun
7 °C
Mon
6 °C
Tue
4 °C
Wed
7 °C

Curs oficial BNM 21 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1865 0.0975
USD 17.7719 0.0829
RON 4.0068 0.0131
UAH 0.7293 0.0064
RUB 0.2786 0.0005
Arhivă Radio Chișinău