ADEVĂRUL despre vizita delegației conduse de viceprimarul Bucureștiului la Chișinău. PRECIZĂRILE Primăriei capitalei României

  • 20 Ianuarie 2020 09:33
ADEVĂRUL despre vizita delegației conduse de viceprimarul Bucureștiului la Chișinău. PRECIZĂRILE Primăriei capitalei României

Primăria Municipiului București vine cu precizări în legătură cu informațiile difuzate în ultimele zile în spațiul public, referitoare la vizita oficială a viceprimarului general, Aurelian Bădulescu, la Chișinău, pe care le califică drept eronate.

Astfel, Primăria Municipiului București face următoarele precizări:

„Delegația oficială a Primăriei Municipiului București, formată din consilieri generali și condusă de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, a efectuat, în perioada 13 ianuarie - 15 ianuarie 2020, o vizită la Chișinău, cu prilejul manifestărilor culturale organizate în capitala Republicii Moldova, pentru a marca 170 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

Respingem ferm speculațiile apărute în mass-media conform cărora delegația oficială a Primăriei Capitalei, condusă de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, ar fi semnat un protocol de colaborare cu Primăria orașului Chișinău!

Viceprimarul General NU a semnat un astfel de protocol și nici nu a avut mandat de la Primarul General, Gabriela Firea, să semneze un protocol de colaborare sau să reînnoiască protocolul semnat în anul 1999, când primar general al Bucureștiului era Viorel Lis.

Totodată, Primarul General, Gabriela Firea, a explicat că exclude orice implicare politică a acestei delegații, care a fost organizată exclusiv în scop cultural și anunță că viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, nu semnat nici un document de colaborare între capitala României și Chișinău, neavând un mandat în acest sens.

Această delegație a avut strict atribuții în domeniul cultural, vizita oficială fiind prilejuită de ziua marelui poet național Mihai Eminescu, programul vizitei fiind întocmit de altfel în acest sens: membrii delegației au depus flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu din Chișinău și s-au întâlnit cu compozitorul Eugen Doga, ulterior participând și la un spectacol dedicat aniversării marelui poet.

De asemenea, Primarul General, Gabriela Firea, își reafirmă susținerea pentru valorile Uniunii Europene și ale Alianței Nord-Atlantice (NATO): "valori în care credem și pe care le promovăm! Consider că afirmațiile din spațiul public pe această temă sunt pure speculații, care pot aduce atingere acestor valori!".

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău