Aderarea Ucrainei la NATO este obligatorie - susţine liderul ucrainenilor din diaspora

  • 21 Februarie 13:23
Aderarea Ucrainei la NATO este obligatorie - susţine liderul ucrainenilor din diaspora

Preşedintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Pavlo Grod, consideră că Ucraina va trebui să devină, în mod obligatoriu, membru al Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit liderului ucrainenilor care locuiesc în diaspora, "deși va dura ceva timp, Ucraina va trebui să fie pregătită și să se străduiască să se alăture NATO". "Ucraina trebuie să devină stat membru al NATO, iar acest lucru se va întâmpla - nu mâine și poate nici peste un an, dar Ucraina trebuie să fie pregătită. Este adevărat că va dura ceva timp, dar Ucraina trebuie să se străduiască în acest sens.

O astfel de dorință de aderare la NATO va ajuta la reformarea structurii militare ucrainene, la modernizarea armatei și la renunţarea la trecutul sovietic. Cred că şi actualul guvern își dorește aderarea la NATO, deşi nu spune acest lucru la fel de ferm cum o făcea guvernarea anterioară. Avem şi amenințări pe această cale euroatlantică, în special poziția Ungariei. Dar noi, ca diasporă, încercăm să găsim o modalitate de a schimba această situație" - a explicat preşedintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, organizaţia neguvernamentală cu gradul cel mai înalt de coordonare a organizaţiilor ucrainene din întreaga lume.

Pavlo Grod a subliniat că diaspora ucraineană susține clar și fără echivoc aderarea Ucrainei la UE și la NATO. "Ucraina nu trebuie să fie un stat neutru, aşa cum vor unii. Întrucât, în ​​astfel de condiții, Rusia va putea manipula Ucraina după bunul plac" - a adăugat șeful Congresului Mondial al Ucrainenilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
2,17 °C
nori împrăștiați
Umiditate:53 %
Vint:4,1 m/s
Thu
5 °C
Fri
7 °C
Sat
10 °C
Sun
8 °C
Mon
5 °C

Curs oficial BNM 02 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0693 0.1074
USD 18.3389 0.1131
RON 4.1569 0.0218
UAH 0.6624 0.0055
RUB 0.2328 -0.0006
Arhivă Radio Chișinău