Aderarea Ucrainei la NATO este obligatorie - susține liderul ucrainenilor din diaspora

  • 21 Februarie 2020 13:23
Aderarea Ucrainei la NATO este obligatorie - susține liderul ucrainenilor din diaspora

Președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Pavlo Grod, consideră că Ucraina va trebui să devină, în mod obligatoriu, membru al Alianței Nord-Atlantice.

Potrivit liderului ucrainenilor care locuiesc în diaspora, "deși va dura ceva timp, Ucraina va trebui să fie pregătită și să se străduiască să se alăture NATO". "Ucraina trebuie să devină stat membru al NATO, iar acest lucru se va întâmpla - nu mâine și poate nici peste un an, dar Ucraina trebuie să fie pregătită. Este adevărat că va dura ceva timp, dar Ucraina trebuie să se străduiască în acest sens.

O astfel de dorință de aderare la NATO va ajuta la reformarea structurii militare ucrainene, la modernizarea armatei și la renunțarea la trecutul sovietic. Cred că și actualul guvern își dorește aderarea la NATO, deși nu spune acest lucru la fel de ferm cum o făcea guvernarea anterioară. Avem și amenințări pe această cale euroatlantică, în special poziția Ungariei. Dar noi, ca diasporă, încercăm să găsim o modalitate de a schimba această situație" - a explicat președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, organizația neguvernamentală cu gradul cel mai înalt de coordonare a organizațiilor ucrainene din întreaga lume.

Pavlo Grod a subliniat că diaspora ucraineană susține clar și fără echivoc aderarea Ucrainei la UE și la NATO. "Ucraina nu trebuie să fie un stat neutru, așa cum vor unii. Întrucât, în ​​astfel de condiții, Rusia va putea manipula Ucraina după bunul plac" - a adăugat șeful Congresului Mondial al Ucrainenilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău