Aderarea Serbiei la UE depinde de instaurarea statului de drept și libertatea presei

  • 20 Septembrie 2018 09:08
Aderarea Serbiei la UE depinde de instaurarea statului de drept și libertatea presei

Ministrul britanic pentru Europa și SUA, Alan Duncan, a declarat că Serbia trebuie să treacă la reforma sistemului de justiție și să asigure libertatea presei.

"În noile condiții este necesar ca Serbia să reformeze justiția, administrația publică și să asigure libertatea presei" - a declarat Duncan pentru cotidianul belgrădean "Danas".

Întrebat cum apreciază situația statului de drept în Serbia, Duncan a răspuns că "un stat devine membru deplin al Uniunii Europene și parte democratică a comunității internaționale atunci când se instaurează statul de drept și tot ce decurge din aceasta". Întrebat dacă este posibil ca Serbia să devină membră UE în 2025, Duncan a răspuns că totul depinde de Serbia și Marea Britanie sprijină aderarea Serbiei la UE atunci când va îndeplini toate condițiile.

Ministrul britanic a declarat că Marea Britanie înțelege relațiile dintre Serbia și Rusia, "care sunt legitime și de natură istorică", dar are speranța că tânăra generație se va convinge că pentru viitor și pentru modernizarea Serbiei "este mai bine să se privească în direcția Europei, și nu a Rusiei". Referindu-se la problema Kosovo, Duncan a declarat că Marea Britanie consideră că acest proces nu trebuie să se refere doar la frontiere, ci procesul de normalizare a relațiilor trebuie să includă o "serie de probleme practice și să rezulte un întreg pachet de rezolvări".

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău