Acuzațiile lui Igor Dodon la adresa Curții Constituționale sunt INADMISBILE, potrivit președintelui Comisiei de la Veneția

  • 13 Octombrie 2017 16:58
Acuzațiile lui Igor Dodon la adresa Curții Constituționale sunt INADMISBILE, potrivit președintelui Comisiei de la Veneția

Președintele Comisiei de la Veneția Gianni Buquicchio a calificat drept „inadmisibile” amenințările la adresa judecătorilor Curții Constituționale în contextul unei declarații recente a președintelui Igor Dodon, în care i-a avertizat că pot fi acuzați de uzurpare a puterii în stat.  

”Am aflat că Președintele Republicii Moldova a făcut declarații foarte critice prin care a pus la îndoială hotărârile Curții Constituționale și imparțialitatea judecătorilor constituționali. (…) Critica lipsită de respect, în special declarațiile amenințătoare, îndreptată împotriva judecătorilor și menită să influențeze deciziile instanței constituționale, este inadmisibilă.”, se arată în declarația președintelui Comisiei de la Veneția Gianni Buquicchio, publicată pe pagina web a Curții Constituționale. 

Igor Dodon a amenințat judecătorii Curții Constituționale că ar putea fi acuzați de uzurpare a puterii în stat, dacă vor emite ceea ce el numește „hotărâri abuzive”.

Afirmația se conține în opinia sa referitor la sesizarea Guvernului privind numirea lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării, pe care el a transmis-o Curții Constituționale acum două săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău