Acuzații la adresa primarului că favorizează o campanie publicitară. Reacția edilului

  • 02 Februarie 2021 16:21
Acuzații la adresa primarului că favorizează o campanie publicitară. Reacția edilului

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul municipal Chișinău îl acuză pe primarul capitalei, Ion Ceban, pentru că ar „curăța” orașul de panouri publicitare în favoarea Companiei „Epamedia”. Potrivit consilierilor PAS, compania deține monopolul pe piața publicitară și are datorii de milioane lei în bugetul municipal, însă continuă să amplaseze publicitate stradală în Chișinău, fiind protejată de edil. În replică, Ion Ceban susține că evacuarea dispozitivelor publicitare va continua, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, consilierul Roman Cojuhari a declarat că „Epamedia”, care deține un contract cu Primăria Chișinău pentru reconstrucția stațiilor, a primit dreptul de a amplasare a 1 580 de panouri publicitare. Mai mult de atât, „Epamedia” a fost preluată de compania „Moldpresa Grup”, deținută de o persoană apropiată Partidului Socialiștilor și lui Ion Ceban. Potrivit lui Cojuhari, odată cu această preluare, a fost făcut public primul draft al noului Regulament privind publicitatea stradală din municipiul Chișinău. Alesul local susține că Regulamentul practic interzice panourile publicitare pe străzile principale, în schimb dă libertate totală publicității pe stațiile de așteptare. Și aceasta în condițiile în care „Epamedia” deține în proprietate peste 300 de stații.

Un alt consilier, Zinaida Popa, a precizat că Ion Ceban și subalternii săi continuă să emită dispoziții și prescripții de evacuare a panourilor publicitare. Potrivit ei, toate aceste ilegalități sunt făcute cu scopul de a elibera locuri pentru cele 1 580 de panouri prevăzute de contractul cu „Epamedia”. Ion Ceban intenționează să prelungească contractul, care expiră în ianuarie 2022, cu cel puțin încă cinci ani,.

Consilierii PAS au solicitat primarului general și viceprimarului de ramură să anuleze „actele ilegale de evacuare a panourilor publicitare amplasate conform Regulamentului existent”. „În cazul în care actele ilegale de demontare a panourilor publicitare amplasate conform Regulamentului existent nu vor fi anulate până mâine, 3 februarie, la finalul zilei de muncă, fracțiunea PAS se va adresa Procuraturii pentru investigarea acțiunilor lui Ion Ceban și subalternilor săi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii penale de depășire a atribuțiilor de serviciu”, a declarat Zinaida Popa.

Ca urmare a acestor declarații, primarul Ion Ceban a menționat că Regulamentul cu privire la publicitate stipulează reguli clare de joc. Peste 1400 de dispozitive publicitare au fost deja evacuate, iar orașul arată mult mai bine decât „cu urâțenia” care a fost până în anul 2019.

Ion Ceban a dat asigurări că aceste locuri nu vor fi atribuite companiei „Epamedia”, dar nici altei companii pentru a monopoliza piața de publicitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău