ACUM constată că Republica Moldova s-ar rostogoli, după alegeri, într-o dictatură în stil putinist

  • 24 Februarie 2019 21:20
ACUM constată că Republica Moldova s-ar rostogoli, după alegeri, într-o dictatură în stil putinist

Liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au calificat alegerile din 24 februarie ca fiind cele mai nedemocratice din istoria Republicii Moldova.

Ei au raportat numeroase încălcări, în special coruperea alegătorilor, obstrucționarea dreptului la vot în diasporă, precum și manipularea în timpul campaniei electorale.

„În ziua alegerilor au continuat fraudele: am văzut zeci de mii de oameni aduși din Transnistria, deși nu ne-au fost create condiții să facem campanie acolo. Ei au fost aduși și plătiți să voteze pentru candidații regimului. Am văzut obstrucționarea votului în diasporă. CEC nu a permis înregistrarea contestațiilor din partea celor care nu au putut să voteze (...). Ceea ce vedem e că R. Moldova se răstogolește în dictatură în stil putinist”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, copreședintele blocului ACUM, Andrei Năstase, a declarat că R. Moldova are nevoie de alte abordări politice, care să se centreze pe cetățeni.

El a spus că „dacă va fi nevoie, cetățenii își vor apăra votul în stradă”.

„Moldova are nevoie de alte abordări politice, de politici publice care au în centru cetățeanul(...). Republica Moldova se va schimba, indiferent ce văd unii sau alții. O să protejăm acest vot dacă va trebui și în stradă și acest lucru trebuie să-l cunoască și cetățenii, care au fost batjocoriți în acest scrutin electoral cum nu s-a mai întâmplat niciodată în țara noastră”, afirmă Andrei Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău