ACUM așteaptă în continuare răspunsul socialiștilor

  • 26 Aprilie 2019 13:02
ACUM așteaptă în continuare răspunsul socialiștilor

Chiar dacă pe 25 aprilie a expirat termenul oferit de către Blocul Politic ACUM pentru crearea unui grup de lucru, în comun cu reprezentanții fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, pentru a discuta „inițiativele legislative de dezoligarhizare a statului”, cei de la ACUM sunt în continuare în așteptarea răspunsului socialiștilor.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, a spus pentru IPN că mingea este în continuare în terenul socialiștilor, iar blocul ACUM așteaptă răspunsul lor. Potrivit lui Mihai Popșoi, faptul că nu au venit la ședința de acum două zile, la care au fost chemați să discute, poate fi considerat un răspuns, dar ar trebui să aibă curajul să o spună pe șleau. „Dacă nu au de dat un răspuns pentru noi, să dea un răspuns societății, să fie clar care este decizia lor și să nu creeze iluzii și așteptări deșarte oamenilor”, a spus Mihai Popșoi.

Solicitat de IPN, secretarul fracțiunii parlamentare a PSRM, Vasile Bolea, a spus că socialiștii sunt de acord să discute cu reprezentanții blocului ACUM formarea Guvernului, a organelor de lucru ale Parlamentului pentru patru ani de zile, cu o agendă clară. „Evident că orice întrebare trebuie să se soldeze cu un răspuns. O să le răspundem la timpul potrivit”, a spus Vasile Bolea.

Blocul ACUM a propus la începutul săptămânii trecute crearea unui grup de lucru care să discute, până pe 25 aprilie, „inițiativele legislative de dezoligarhizare a statului și îmbunătățirea vieții oamenilor”. Potrivit formațiunii, grupul de lucru propus nu înseamnă formarea unei coaliții cu PSRM, însă astfel ACUM vrea „să înțeleagă dacă cei de la PSRM vor să participe la procesul de dezoligarhizare a statului votând pachetul de legi”.

Referitor la inițierea discuțiilor în cadrul grupului de lucru, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, a reiterat poziția fracțiunii PSRM, precum că aceasta este disponibilă să discute formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți. Însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul republican al socialiștilor, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău