ACUM a desfășurat un marș al tăcerii în memoria victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009 (FOTO/VIDEO)

  • 07 Aprilie 2019 18:47
ACUM a desfășurat un marș al tăcerii în memoria victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009 (FOTO/VIDEO)

Membrii și simpatizanții Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Platforma Demnitate și Adevăr au organizat astăzi un marș dedicat evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Manifestanții au mers de la clădirea Parlamentului până la Procuratură și înapoi spre Președinție, relatează TV8.

Lidera PAS, Maia Sandu, spune că pe 7 aprilie 2009 a participat la protestele pașnice din PMAN. Potrivit ei, tinerii își doreau schimbarea regimului, dar s-a dovedit că acela a fost înlocuit cu un regim „poate și mai toxic”. „Sunt foarte multe lucruri pe care nu le cunoaștem pentru că cei care dețin informațiile nu vor ca oamenii să le afle”, spune Maia Sandu.

Manifestanții au mers în față cu lozinca „Nu uităm. Nu iertăm”. Oamenii spune că s-au întâmplat lucuri pe care societatea nici până acum nu le cunoaște și cetățenii sunt în drept să le afle. „Lucrurile nu au evoluat de atunci. Dimpotrivă, din țară au plecat zeci de mii de oameni. A pșlecat speranța, viitorul, tot ceea ce a rămas. Vom lupta în continuare”, spune una dintre manifestante.

Alegerile din 5 aprilie 2009, câștigate de Partidul Comuniștilor din R epublica Moldova (PCRM), au generat proteste ale tinerilor la Chișinău, care la 7 aprilie s-au transformat în violențe, soldate cu moartea tânărului Valeriu Boboc.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău