Actrița Tamara Buciuceanu a fost înmormântată cu onoruri militare

  • 18 Octombrie 2019 15:01
Actrița Tamara Buciuceanu a fost înmormântată cu onoruri militare

Actrița Tamara Buciuceanu a fost înmormântată cu onoruri militare, vineri, la Cimitirul Sfânta Vineri din Capitală, în prezența membrilor familiei, a zeci de oameni, colegi și cunoscuți, scrie Agerpres.

Un detașament al Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" a prezentat onorul și a executat trei salve de artilerie. Actrița era Cavaler al Ordinului Național "Steaua României", distincție pe care o primise în anul 2014, "în semn de înaltă apreciere, pentru remarcabilele interpretări artistice susținute pe cele mai importante scene din țară, pentru dragostea, dăruirea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale".

"O actriță extrem de populară, un om cu care îți intersectai privirea, îți dădea o stare de bine, de bucurie, reflex în clipa următoare zâmbeai. Așa mi-o amintesc eu. În plus, mi-o amintesc ca parteneră în diferite turnee, deplasări în jurul lumii, camaradă extraordinară, oricând gata să sară în ajutor așa cum putea. Niciodată nu se plângea de aproape nimic. Câteodată mai zicea, în ultimul timp, 'Arșinică, mi-e greu să respir'. Simțea că șina aia de cale ferată pe care a mers o viață întreagă e pe cale să se termine", a afirmat, vineri, Alexandru Arșinel.

Medicul Monica Pop, manager general al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, a mărturisit că încă nu îi vine să creadă că Tamara Buciuceanu a murit.

"Am fost în relații destul de apropiate cu doamna Buciuceanu și nu îmi vine să cred că s-a stins. Am de la dânsa o păpușă. Penultima dată când am fost în vizită mi-a dăruit o păpușă mare. Am amintiri foarte frumoase despre dânsa. A avut roluri extraordinare și o întrebam cum și le face. Îmi spunea că și le face singură, că își compunea rolurile. Doamna Buciuceanu era un om extraordinar de serios, nu era un om foarte vesel dincolo de scenă. Pe scenă a făcut roluri extraordinare de comedie și nu numai", a spus Monica Pop.

Actrița Tamara Buciuceanu a murit, marți, la vârsta de 90 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău