Actorul Stanley Tucci a fost în Republica Moldova. El s-a întâlnit cu refugiați ucraineni și a învățat să gătească borș

  • 03 Decembrie 2023 13:50
Actorul Stanley Tucci a fost în Republica Moldova. El s-a întâlnit cu refugiați ucraineni și a învățat să gătească borș

Actorul american Stanley Tucci, cunoscut în roluri de medic în "ER", director artistic în "Diavolul se îmbracă de la Prada" și maestru de ceremonie în "Hunger Games", a vizitat recent Republica Moldova, unde s-a întâlnit cu refugiați din Ucraina, relatează news.ro

Aceștia l-au învățat pe Tucci cum să pregătească borș, iar actorul a decis să împărtășească rețeta cu urmăritorii săi de pe rețelele de socializare, relatează sursa citată.

Într-un videoclip publicat pe online, Stanley Tucci a arătat cum a pregătit borșul, iar apoi l-a degustat. Ce-i drept, actorului nu i-a plăcut rezultatul final, precizând că „a făcut ceva greșit”. 

„M-am întors recent din R. Moldova, o țară mică situată între Ucraina și România. Am fost acolo cu UNHCR pentru a mă întâlni cu o mulțime de persoane strămutate din Ucraina. (…) Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut acolo a fost să gătesc cu femeile ucrainene. Iar una dintre ele, care este bucătar-șef, m-a învățat să fac borș, pe care-l ador”, a spus actorul.

Acesta a declarat că va găti borș și va împărtăși rețeta cu urmăritorii săi în onoarea ucrainencelor care l-au învățat cum să pregătească acest fel de mâncare.

Actorul a explicat că a curățat și mărunțit un morcov, două bețe de țelină, o ceapă, ustoroi și cartofi. După care, într-o cratiță în care a adăugat ulei și unt, a sotat și condimentat legumele. Ulterior, Tucci a adăugat două sfecle rase, 1,5 litri de bulion de carne de vită și a lăsat ingredientele să se gătească.  La final, actorul a adăugat roșii conservate, o jumătate de varză tocată și un pic de oțet din vin alb, pe care le-a lăsat să fiarbă pentru aproximativ 40 de minute.

„Evident că există o mulțime de rețete pentru a pregăti borș, însă asta este foarte similară cu cea pe care am învățat-o. De multe ori, în borș este adăugată carne. Așa că puteți să o faceți. Acesta cu bulion de carne de vită este practic un borș vegetarian”, a precizat Stanley Tucci, în înregistrarea video.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău