Actorul francez Jean-Paul Belmondo a încetat din viață

  • 06 Septembrie 2021 19:13
Actorul francez Jean-Paul Belmondo a încetat din viață

Jean-Paul Belmondo, care s-a impus drept una dintre stelele de magnitudine maximă ale Noului val al cinematografiei franceze încă din 1959, cu rolul din capodopera lui Jean-Luc Godard "A bout de souffle" (Breathless), a încetat din viață luni, la vârsta de 88 de ani, transmit AFP și Reuters.

Un actor carismatic care își executa de multe ori singur cascadoriile, Belmondo a început din anii '60 să fie interesat de filmele comerciale și a devenit imediat unul dintre cei mai iubiți actori francezi atât în comedii cât și în filme de acțiune.

Decizia sa de a se concentra pe filmele comerciale, realizate pentru publicul larg și să întoarcă spatele filmelor de artă i-a atras numeroase critici. Se spunea despre el că își irosește talentul indiscutabil, un lucru pe care l-a respins întotdeauna.

"Atunci când un actor are succes, unii îi întorc spatele și îl acuză că a ales calea ușoară (în carieră n.r.), că nu vrea să facă niciun efort sau să își asume vreun risc. Dar dacă ar fi atât de ușor să umpli sălile de cinema, atunci lumea filmului ar fi mult mai sănătoasă decât este. Nu cred că aș fi rămas în lumina reflectoarelor atât de mult timp dacă jucam în toate prostiile. Oamenii nu sunt proști", spunea Belmondo. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău