Actorul francez Gérard Depardieu a fost convocat de Poliție pentru a fi plasat în arest preventiv

  • 29 Aprilie 14:20
Actorul francez Gérard Depardieu a fost convocat de Poliție pentru a fi plasat în arest preventiv

Actorul Gerard Depardieu a fost convocat luni pentru a fi plasat în arest preventiv la sediul Poliției Judiciare din Paris, unde urmează să fie interogat în legătură cu acuzațiile de agresiune sexuală formulate împotriva sa, a declarat o sursă din cadrul poliției din Franța, informează AFP, citată de Agerpres și Digi24.

Potrivit sursei, Gerard Depardieu, un monstru sacru al cinematografiei franceze, deja inculpat pentru violuri și agresiuni sexuale într-un alt dosar, este vizat de două plângeri formulate de două femei care l-au acuzat de agresiune sexuală. O decoratoare care lucra în echipa filmului "Les Volets Verts", regizat de Jean Becker, îl acuză pe starul francez că a agresat-o sexual în 2021.

Ea a depus o plângere în februarie 2024 pentru agresiune sexuală, hărțuire sexuală și insulte sexiste. Anchetele au fost încredințate districtului trei din cadrul Poliției Judiciare din Paris. Faptele ar data din septembrie 2021 și s-ar fi petrecut într-o vilă privată din Paris.

Potrivit unui articol publicat în cotidianul Mediapart, Gerard Depardieu ar fi pronunțat mai multe fraze grosolane în timpul filmărilor, apoi ar fi atins-o într-o manieră nepermisă pe reclamantă. Cealaltă plângere a fost formulată de o fostă asistentă de regie, care l-a acuzat pe starul francez de agresiune sexuală în 2014.

Celebrul actor este inculpat din 2020 pentru viol și agresiune sexuală asupra unei tinere actrițe, Charlotte Arnould. Actrița Helene Darras a depus și ea o plângere împotriva lui pentru agresiune sexuală în timpul unor filmări din 2007, însă acea plângere a fost clasată de Parchetul din Paris pentru prescrierea faptelor. În Spania, Gerard Depardieu este vizat de o plângere formulată de jurnalista și scriitoarea Ruth Baza, care îl acuză că a violat-o în 1995.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău