Actorul Donald Sutherland va primi un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la San Sebastian

  • 26 August 2019 19:30
Actorul Donald Sutherland va primi un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la San Sebastian

Actorul canadian Donald Sutherland va primi un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, din nordul Spaniei, au anunțat luni organizatorii, relatează AFP, preluat de Agerpres.

În vârstă de 84 de ani, "Donald Sutherland a întruchipat cu talentat zeci de personaje în toate genurile de filme: de la dramă la filme de război, trecând prin thriller, filme horror sau science-fiction", au declarat realizatorii, care au precizat că premiul îi va fi înmânat actorului pe 26 septembrie.

Donald Sutherland, care în 2017 a primit un Oscar pentru întreaga carieră, a apărut în peste 150 de filme, printre care "MASH" în regia lui Robert Altman, "Ordinary People" în regia lui Robert Redford, "1900" de Bernardo Bertolucci , "The Dirty Dozen" de Robert Aldrich și "Don't Look Now" în regia lui Nicolas Roeg.

Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian (20-28 septembrie) va acorda de asemenea anul acesta un premiu onorific actriței spaniole Penelope Cruz și cineastului franco-elen Costa-Gavras. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău