Actorul american Harrison Ford, implicat într-un nou incident aviatic

  • 30 Aprilie 2020 09:19
Actorul american Harrison Ford, implicat într-un nou incident aviatic

O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili circumstanțele în care actorul american Harrison Ford a traversat cu avionul său o pistă de aterizare, în California, în timp ce o altă aeronavă decola, au anunțat miercuri autoritățile, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Acesta este cel mai recent incident aviatic în care a fost implicat actorul în vârstă de 77 de ani, cunoscut pentru rolul său din "Indiana Jones" și personajul Han Solo din "Star Wars".

În ultimul incident, survenit pe aeroportul din Los Angeles, Harrison Ford a înțeles greșit sau a interpretat greșit indicațiile primite de la turnul de control.

FAA, Administrația Federală a Aviației, a declarat că a lansat o anchetă. "FAA investighează un incident în care pilotul unui Aviat Husky a traversat pista de aterizare (...) în timp ce o altă aeronavă efectua o manevră de decolare", a afirmat FAA într-un comunicat.

Harrison Ford a primit ordin să se oprească în timp ce cealaltă aeronavă efectua această manevră, însă el a continuat să avanseze și a traversat pista.

"Scuzați-mă, domnule, am înțeles exact opusul. Îmi pare foarte rău", a declarat actorul, potrivit unei înregistrări audio.

Cele două avioane se aflau în acel moment la aproximativ 1,3 kilometri distanță. "Nu a existat niciun pericol de coliziune", au declarat reprezentanții actorului pentru AFP.

În 2017, Harrison Ford a scăpat de o sancțiune după un incident petrecut pe un alt aeroport din sudul Californiei.

El și-a adus din greșeală avionul, tot un Aviat Husky, nu pe pista de aterizare, ci pe taxiway, o pistă de rulare. Astfel, el a trecut pe deasupra unui avion Boeing 737 cu 110 pasageri la bord și șase membri ai echipajului.

Cu doi ani înainte, în 2015, el a efectuat o aterizare de urgență cu un avion de colecție din Al Doilea Război Mondial, din cauza unei defecțiuni la motor. Avionul a lovit un copac și apoi s-a prăbușit pe un teren de golf. Actorul a suferit atunci mai multe fracturi. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău