Actorul american Charles Grodin, cunoscut din filme ca ''Beethoven'' și ''Midnight Run'', a murit la vârsta de 86 de ani

  • 19 Mai 2021 09:34
Actorul american Charles Grodin, cunoscut din filme ca ''Beethoven'' și ''Midnight Run'', a murit la vârsta de 86 de ani

Charles Grodin, un actor american versatil, care s-a făcut remarcat cu roluri în comedii precum "Beethoven", a murit la vârsta de 86 de ani, a anunțat marți fiul acestuia, Nicholas, potrivit AFP.

Grodin a interpretat un rol secundar, cel al obstetricianului, în clasicul "Rosemary's Baby", de Roman Polanski, înainte de a se remarca alături de Robert de Niro în comedia polițistă "Midnight Run" și în remake-ul "King Kong" din 1976.

A devenit cunoscut publicului larg odată cu comedia de succes "Beethoven", din 1992, în care personajul principal este un câine din rasa Saint-Bernard.

Charles Grodin, care suferea de cancer de măduvă osoasă, a murit la domiciliul său din Wilton, în estul Statelor Unite, a precizat fiul acestuia.

"Este o veste atât de tristă. A fost unul dintre cei mai amuzanți oameni pe care i-am cunoscut", a scris pe Twitter legendarul comic american Steve Martin.

Născut la Pittsburgh în 1935, Charles Grodin și-a început cariera în teatru, jucând pe Broadway la începutul anilor '60, înainte de a obține roluri, adesea secundare, în cinematografie.

El a găzduit propriul talk-show în anii '90 și a avut apariții frecvente în emisiunile lui Johnny Carson, David Letterman și Jay Leno.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău