Actorul Alexandru Arșinel a murit

  • 30 Septembrie 2022 09:00
Actorul Alexandru Arșinel a murit

Unul dintre cei mai cunoscuți actori ai Teatrului de Revistă din România, Alexandru Arșinel, a murit în după-amiaza zilei de joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani.

Informația a fost confirmată pentru Radio România Actualități de reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență București, unde actorul era internat de mai multe zile la terapie intensivă. Conform Agerpres, Alexandru Arșinel s-a născut la 4 iunie 1939 în localitatea Dolhasca, județul Suceava.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1962 și a fost repartizat, împreună cu majoritatea colegilor săi, la Teatrul de Stat din Târgu Mureș, unde a înființat secția română a acestui teatru. 

Actorul a înregistrat zeci de piese pentru Teatrul Național Radiofonic, dintre care amintim: ''Cercul'' de Mircea Radu Iacoban, ''O noapte furtunoasă'' de I. L. Caragiale, ''Sărmanul Dionis'' de Mihai Eminescu (regia Paul Stratilat), comediile muzicale ''Franțuzitele'' de Magda Duțu și ''Un poet romantic'' de Matei Milo, ''Cine-ajunge sus la fix'' de Dumitru Solomon, ''Căsătorie cu de-a sila'' de Moliere, ''Praznicul ciubotarului'' de Thomas Dekker, 'Femeile care ucid bărbații' de Michal Tonecki, ''Adunarea femeilor'' de Aristofan sau ''Aventurile Baronului Münchausen'' de Gottfried August Bürger, ''Romeo și Julieta nu mor niciodată'' de D.D. Pătrășcanu, ''Pe urmele dosarului albastru'' de R. Negoiță, regia Titel Constantinescu, ''Drumul Victoriei'' de G. Sacadat, N. Smirnov, regia Dan Puican, ''Gâlcevile din Chioggia'' de Carlo Goldoni, regia Mihai Raicu, transmite romania-actualitati.ro.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău