Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU

  • 01 Iunie 2021 14:12
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU

Școala Securității a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost astăzi, 1 iunie, gazdă pentru mai multe activități dedicate copiilor. În cadrul programului dedicat Zilei internaționale a copilului, micuții au avut parte de distracții, surprize, concursuri interactive. De asemenea, explora tehnica de intervenție a salvatorilor și pompierilor care a fost expusă, transmite IPN.

La Școala Securității din sectorul Botanica, special pentru copii, au venit reprezentanții mai multor subdiviziuni ale IGSU. Este vorba despre pompieri, salvatori, scafandrieri și chiar și chinologii Inspectoratului. De asemenea, copiii au putut admira și scara culisabilă care este folosită la lichidarea incendiilor din clădirile cu etaje.

Totodată, de Ziua Internațională a Copilului, salvatorii din Direcția situații excepționale Căușeni au decis să vină cu daruri și urări de bine în familiile unde copiii au apărut pe lume după efectuarea misiunilor de salvare în timpul unor situații excepționale. Printre micuți se numără și un băiat în vârstă de patru ani din localitatea Tocuz, raionul Căușeni. Acesta a apărut pe lume în primăvara anului 2017, după ce echipele de intervenție a pompierilor au reușit să deblocheze ambulanța în care se afla mama acestuia și care, din cauza troienilor, a rămas împotmolită pe traseu.

Un caz similar a avut loc în iarna anului 2020,  în localitatea Olănești, raionul Ștefan Vodă. Pompierii au reușit să deblocheze din nămeți transportul unei familii care se grăbea la maternitate pentru a aduce pe lume o fetiță. Micuții au fost vizitați de echipele salvatorilor, care le-au oferit daruri și dulciuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău