Activitatea în domeniul turismului va fi facilitată

  • 03 Martie 2020 12:56
Activitatea în domeniul turismului va fi facilitată

Mai multe acte legislative vor fi modificate pentru a facilita activitatea în domeniul turismului. Coraportul pentru un proiect de lege în acest sens a fost aprobat marți, 3 martie, de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului, transmite MOLDPRES.

Proiectul prevede excluderea obligativității modelului contractului turistic, ceea ce va oferi agenților economici posibilitatea de a diversifica conținutul contractului în funcție de relațiile contractuale cu partenerii, dar cu respectarea normelor legale.

De asemenea, se propune excluderea voucherului turistic. “În condițiile comerțului electronic tot mai activ, acest document de strictă evidență este depășit în timp și dublează în mare parte contractul de servicii turistice”, au explicat surse din cadrul legislativului.

Totodată, autorii propun să fie eliminată perfectarea obligatorie a asigurării de călătorie doar prin intermediul agențiilor de turism și operatorilor turistici și, respectiv, să ofere consumatorilor de servicii turistice libertatea de a alege serviciile de asigurare.

Totodată, autorii propun oferirea dreptului de a activa în baza patentei de întreprinzător pentru ghizii de turism, casele rurale, prestatorii unor servicii de agrement, cum ar fi master-clas gastronomic, activități artistice și sportive în cadrul programelor turistice.

Se propune, de asemenea, extinderea listei autorităților, a persoanelor fizice și juridice cărora li se oferă dreptul de a crea centre de informare turistică, încurajând în acest sens promovarea turismului local. Este prevăzută și crearea Consiliului consultativ pentru turism, care să fie o platformă de comunicare, pe bază de parteneriat public-privat.

Proiectul urmează să fie adoptat de Legislativ.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău