Activitatea de pe rețelele de socializare va fi solicitată pentru obținerea vizei de intrare în SUA

  • 31 Martie 2018 09:25
Activitatea de pe rețelele de socializare va fi solicitată pentru obținerea vizei de intrare în SUA

Guvernul american intenționează să colecteze date despre activitatea de pe rețelele de socializare de la aproape toate persoanele care solicită viză de intrare în Statele Unite.

Potrivit unor propuneri ale Departamentul de Stat american, citate de Reuters, majoritatea aplicanților la viza de imigrant sau de non-imigrant vor fi nevoiți să noteze într-un formular toate identitățile de pe rețelele de socializare pe care le-au folosit în ultimii cinci ani.

Informațiile vor fi folosite apoi pentru a fi verificați și identificați.

Cei care solicită viză ar trebui de asemenea să ofere date despre numerele de telefon, adresele de e-mail și călătoriile internaționale din ultimii cinci ani. Ar urma de asemenea să li se ceară să spună dacă au fost expulzați din vreo țară și dacă membri ai familiei lor au fost implicați în activități teroriste.

Departamentul de Stat American a precizat că nu intenționează să ceară astfel de informații în mod constant majorității solicitanților de viză diplomatică și oficială.

Propunerile vor fi înaintate astăzi Registrului Federal American pentru a primi aprobare din partea Biroului de Management și Buget.

Opinia publică va avea apoi la dispoziție 60 de zile pentru a-și exprima punctul de vedere. Ar urma să se pronunțe pe acest subiect și Curtea Supremă de Justiție din Statele Unite.

Măsurile vin în întâmpinarea promisiunilor făcute în campania electorală de președintele Donald Trump de a combate imigrația ilegală din motive de securitate și de a înăspri controalele la frontieră, precizează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău