Activitatea comisiilor parlamentare în luna decembrie, în cifre

  • 03 Ianuarie 2023 13:31
Activitatea comisiilor parlamentare în luna decembrie, în cifre

Pe parcursul lunii decembrie 2022, comisiile parlamentare permanente s-au întrunit în 63 de ședințe, în cadrul cărora au aprobat 99 de rapoarte și 19 corapoarte. În aceeași perioadă, la ședințele comisiilor, au fost avizate 187 de acte normative, anunță Serviciul de presă al legislativului.

Cele mai multe rapoarte au fost aprobate de Comisia economie, buget și finanțe – 32 de rapoarte. Alte 24 de rapoarte au fost aprobate de membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie. La ședințele Comisiei juridice, numiri și imunități au fost aprobate 20 de rapoarte. 

Cu referire la avizarea inițiativelor legislative, cele mai multe avize au fost prezentate de Comisia mediu și dezvoltare regională, 36 de avize. Câte 32 și, respectiv, 31 de avize au fost prezentate de Comisia agricultură și industrie alimentară și Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media. Deputații din Comisia securitate națională, apărare și ordine publică au avizat 24 de inițiative legislative, iar cei din Comisia protecție socială, sănătate și familie – 22.

Totodată, pe parcursul lunii decembrie, 54 de proiecte de acte normative au fost înaintate spre examinare comisiilor parlamentare de specialitate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău