Activitatea CCA criticată dur în Comisia cultură

  • 18 Februarie 2016 08:13
Activitatea CCA criticată dur în Comisia cultură

Activitatea Consiliului Coordonator al Audiovizualului a fost criticată dur în cadrul ședinței Comisiei parlamentare pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, unde CCA și-a prezentat miercuri, 17 februarie, raportul de activitate pentru anul 2015. Deputații s-au arătat nemulțumiți în special de felul în care autoritatea din audiovizual a gestionat…

Activitatea Consiliului Coordonator al Audiovizualului a fost criticată dur în cadrul ședinței Comisiei parlamentare pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, unde CCA și-a prezentat miercuri, 17 februarie, raportul de activitate pentru anul 2015. Deputații s-au arătat nemulțumiți în special de felul în care autoritatea din audiovizual a gestionat protejarea culturii și limbii de stat, dar și exprimarea pluralistă de idei și opinii, precum și folosirea mai multor surse de informare.

Chiar dacă au punctat o serie de realizări în activitatea CCA pe parcursul anului trecut, deputații au semnalat o serie de carențe în ceea ce privește imparțialitatea, exprimarea pluralistă de idei și opinii, dar și  folosirea mai multor surse de informare. De asemenea, parlamentarii au menționat faptul că tot mai mulți radiodifuzori continuă să includă în grilele lor de emisie materiale care conțin scene de violență și limbaj licențios, ce afectează dezvoltarea fizică și psihică a consumatorilor, în special a minorilor.

În același timp, potrivit președintelui Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Vladimir Hotineanu, rămân insuficiente produsele audio și TV în limba română, lucru ce contravine mai multor prevederi din Codul Audiovizualului.

În replică, membrul CCA, Mariana Onceanu-Hadârcă, a admis că încă mai există carențe în ceea ce privește respectarea legislației lingvistice în audiovizual, dând vina pe legislația imperfectă.

Cu patru voturi contra, trei pro și două abțineri, deputații au avizat negativ Raportul de activitate al Consiliului Coordonator al Audiovizualului pentru anul 2015, care urmează a fi audiat și dezbătut la una dintre ședințele viitoare ale Legislativului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer fragmentat
Umiditate:78 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău