Activitatea agențiilor de turism și turoperatorilor din Moldova, în scădere

  • 20 August 2016 17:49
Activitatea agențiilor de turism și turoperatorilor din Moldova, în scădere

Agențiile de turism și turoperatorii din Republica Moldova, în prima jumătate a anului 2016, au acordat servicii turistice la circa 87 de mii de turiști și excursioniști, cu 9% mai puțin decât în perioada corespunzătoare din anul 2015.

Biroul Național de Statistică precizează că reducerea numărului de turiști și excursioniști a fost condiționată de micșorarea participanților la turismul receptor – cu 15% și emițător – cu 10,9%. Totodată, numărul acestora a fost în creștere la turismul intern – cu 2,1%, transmite IPN.

Din cei 5,7 mii de turiști și excursioniști străini care au vizitat Republica Moldova în ianuarie-iunie 2016 și au beneficiat de serviciile agențiilor de turism și ale turoperatorilor, majoritatea au sosit în scopuri de odihnă, recreere și agrement. Ponderi însemnate le-au revenit cetățenilor din România, Ucraina, Federația Rusă, Germania, Statele Unite ale Americii.

În același timp, prin intermediul agențiilor de turism și turoperatorilor au plecat în străinătate peste 64 de mii de turiști și excursioniști moldoveni. Majoritatea au preferat să călătorească, în principal, în Turcia, Bulgaria și România.

Numărul de turiști și excursioniști participanți la turismul intern a constituit 16,5 mii, în creștere față de anul precedent. Deplasarea rezidenților moldoveni în interiorul țării, în scop turistic, a fost organizată în special de agențiile de turism și turoperatorii din municipiul Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău