Activiști de mediu au ocupat centrale electrice la Berlin și Mannheim

  • 08 August 2020 13:33
Activiști de mediu au ocupat centrale electrice la Berlin și Mannheim

Activiști de mediu au ocupat sâmbătă două centrale energetice germane, în cadrul unei campanii pentru a urgenta măsurile guvernului federal de trecere la modalități de obținere a energiei din surse sustenabile și nepoluante, independente de combustibilii fosili, transmite DPA, preluat de Agerpres.

Câteva persoane au reușit să pătrundă sâmbătă dimineață în turnul unei centrale electrice din districtul berlinez Moabit, conform unui reporter DPA. Aceștia au afișat un banner cu mesajul: "Cei care vor lua măsuri împotriva noastră, sunt pentru cărbune".

Conform unui purtător de cuvânt al poliției, aproximativ 20 de persoane au pătruns în incinta centralei energetice. Activiștii, care fac parte din grupul Direct Action Berlin, militează pentru sfârșitul a ceea ce ei denumesc drept "capitalismul fosil".

Centrala din Moabit, construită în 1900, a funcționat pe bază de cărbune și apoi, din 2013, pe bază de biomasă. Această centrală este operată de compania suedeză Vattenfall.

La Mannheim, cinci sau șase persoane au reușit să pătrundă într-o termocentrală și s-au cățărat pe acoperiș afirmând că astfel de centrale energetice pe cărbune "ucid clima".

Acum aproape un an, aproximativ 100 de persoane au pătruns în aceași centrală din Mannheim și au blocat drumul de acces precum și banda transportoare pentru cărbuni. Această termocentrală este operată de trei companii energetice, RWE, EnBW și MVV.

Germania dorește să-și închidă gradual industria cărbunelui până cel mai târziu în 2038, în cadrul unei strategii de trecere la energie verde, din surse sustenabile, pentru a combate încălzirea globală. Deocamdată însă, economia Germaniei este puternic dependentă de cărbune, combustibil fosil care îi asigură aproximativ o treime din necesarul de energie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău