Activista Greta Thunberg va călători cu o barcă cu pânze până în SUA pentru a-și continua campania

  • 29 Iulie 2019 17:46
Activista Greta Thunberg va călători cu o barcă cu pânze până în SUA pentru a-și continua campania

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg își va suspenda cursurile școlare timp de un an pentru a-și continua campania de stopare a încălzirii globale în Statele Unite, unde intenționează să ajungă cu o barcă cu pânze la sfârșitul unei călătorii transatlantice, relatează luni Reuters și dpa, potrivit Agerpres.

Ea va călători din Marea Britanie până în Statele Unite, plecând la mijlocul lunii august la bordul Malizia II, o barcă de curse dotată cu panouri solare și turbine subacvatice care produc electricitate la bord, făcând călătoria zero-carbon, a anunțat Thunberg într-un comunicat.

Odată ajunsă pe continentul american, activista în vârstă de 16 ani intenționează să participe la demonstrațiile la scară largă împotriva schimbărilor climatice planificate pentru 20 și 27 septembrie și va rosti un discurs la summitul privind clima găzduit la sediul ONU din New York pe data de 23 septembrie.

Greta Thunberg va merge apoi în decembrie la conferința anuală a ONU privind climatul din Santiago, în Chile, cu opriri în alte locații latino-americane care sunt esențiale pentru stoparea schimbărilor climatice, și va efectua de asemenea călătorii în Canada și Mexic.

"În ultimul an, milioane de tineri și-au făcut auzită vocea pentru a le atrage atenția liderilor mondiali în legătură cu urgența pe care o reprezintă schimbările climatice. În lunile următoare, evenimentele din New York și Santiago de Chile vor arăta dacă aceștia au ascultat", a precizat ea într-un comunicat.

"Împreună cu mulți alți tineri din America și din întreaga lume, eu voi fi acolo, chiar dacă călătoria va fi lungă și dificilă. Ne vom face ascultate vocile. Este viitorul nostru în joc și trebuie să avem cel puțin un cuvânt de spus", a adăugat ea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău