Activista Galina Muratova: Este necesară o comisie pentru a investiga scurgerea banilor la necropolă

  • 30 Decembrie 2020 08:10
Activista Galina Muratova: Este necesară o comisie pentru a investiga scurgerea banilor la necropolă

Regulamentul aprobat de Consiliul municipal Chișinău privind protecția animalelor nu se respectă, iar necropola nu dispune de echipamentul necesar pentru a asigura sterilizarea câinilor după cum prevede acesta. Despre aceasta a atenționat activista Galina Muratova, care a vorbit consilierilor despre problema animalelor fără adăpost, transmite IPN.

Potrivit ei, problema animalelor rămâne nesoluționată de mulți ani, în pofida faptului că în acest sens se cheltuie bani din bugetul municipal. Galina Muratova susține că numărul animalelor în oraș este în continuă creștere, deoarece responsabilii de la Autosalubritate prind câinii, îi sterilizează, vaccinează, apoi aceștia sunt lăsați din nou liberi prin oraș, iar asta trezește nemulțumire în rândul oamenilor. În opinia activistei, responsabilitatea trebuie pasată angajaților din cadrul adăposturilor pentru animale. Dar, ca să poată asigura prinderea, sterilizarea și vaccinarea câinilor în mod profesionist și în termenele prevăzute de regulament, acestora le trebuie alocați bani.

Colega sa, Iana Veber, a adăugat că la necropolă se fac scurgeri de bani publici și a propus consilierilor să constituie o comisie de investigație.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău