Activiștii civici propun candidaților la funcția de primar al Capitalei să semneze Codul de comportament corect

  • 27 Aprilie 2018 15:04
Activiștii civici propun candidaților la funcția de primar al Capitalei să semneze Codul de comportament corect

Reprezentanții societății civile propun candidaților pentru funcția de primar al Chișinăului să semneze Codul de comportament corect.

Potrivit agenției INFOTAG, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, activistul civic Vitalie Sprînceană a remarcat că acest cod obligă candidații să renunțe la PR negru și la afirmațiile ostile despre oponenții lor, să participe activ la dezbaterile organizate la inițiativa societății civile, precum și să coopereze cu activiștii în problemele ce țin de viziunea de dezvoltare a Chișinăului.

"Documentul nu are nicio forță juridică, însă semnarea acestuia va arăta alegătorilor că acel candidat este pe deplin deschis pentru ei. Și dimpotrivă, refuzul va însemna că pretendentul urmărește mai degrabă propriile interese sau interese politice la viitoarele alegeri", a spus el.

Activiștii civici au elaborat și "Acordul cu viitorul primar", care presupune că cel care va câștiga alegerile va coopera activ cu societatea civilă pe cele mai acute probleme ale capitalei, cum ar fi construcțiile ilegale, situația transportului public, reconstrucția drumurilor.

Participanții la conferința de presă au făcut apel la mass-media ca să organizeze cât mai multe dezbateri cu toți candidații la funcția de primar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău